Plannen zat! Doe je mee in 2022?

Speeltuin weer open, mooi weer in aantocht, dus we hebben een voorlopige agenda. Een plan. Een wil die niet weg is. Die is:

  • Maandag 18 April, Tweede Paasdag: Paasonbijt, paaseieren verstoppen, eieren schilderen, paashaas
  • Zondag 22 mei: Voorjaarsparty! Diverse activiteiten: poppenkast, springkussen, schminken, boomklimmen?
  • Zaterdag 9 jul: Zomerfeest! waterfestival: muziek, voorstelling, zwembadje, goochelaar…
  • Ergens het eind van de schoolvakantie: buurtkamperen!
  • Zaterdag 27 augustus: ons speeltuin-oogstfeest: biologische buurt-barbecue met groenten uit onze speeltuinmoestuin.
  • Zondag 30 oktober: Halloween! Fik en vuur, lichtjes en optocht, verkleden en schminken, zang en dans.

Niet per se populair, maar wel dankbaar, is een ochtendje in het voorjaar huisje schoonmaken, terrein en toestellen controleren, en in oktober hetzelfde.

Maar we hebben je nodig!

Met twee, of drie, of vier ouders een speeltuin organiseren en al deze dingen doen, het hele jaar door – dat lukt niet. Het idee is hetzelfde als bij de oudercommissie op school: er is een kerngroepje, maar we hebben voor een ochtendje of een middag of een paar uur ook buurthulpouders nodig die helpen om tafels klaar te zetten, brood te smeren, slingers op te hangen, een BBQ te bemannen of lampjes uit te delen.

Alles wat cursief is hierboven kunnen we alleen doen met voldoende handen om te helpen, en de speeltuin-oudercommissie is ook weer aan uitbreiding toe, na verhuizingen en regulier verloop.

Dus sluit je aan, trek de kar of help de kar mee duwen, verander de wereld, begin bij je eigen buurt! Mail je ons? Nu meteen?